Referenties

La Corbeille – Westmeerbeek

By Quares wo, 23/12/2015 - 15:15

Opdrachtgever: Tervia’s

Oppervlakte: 14 ha

Bestaand of nieuw: nieuw

La Corbeille, een project van Tervia's en is gelegen op de oude site van Bonduelle in de Stationsstraat te Westmeerbeek. Het is een KMO en Industriepark van zo’n 14 ha. De ontwikkelaar Tervias heeft Quares ingeschakeld om een subsidiedossier voor de (her) aanleg van het bedrijventerrein bij Agentschap Ondernemen succesvol in te dienen. Tevens zijn wij ook in 2015 aangesteld als parkmanager op de site en worden er tal van groepsaankopen georganiseerd. Lees verder »

Vekestraat – Kampenhout

By Quares wo, 23/12/2015 - 15:14

Opdrachtgever: Haviland

Oppervlakte: 8 ha

Bestaand of nieuw: nieuw

 

Vekestraat is een hoogwaardig architectuurontwerp gebaseerd op 3 pijlers, met name kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid.

Naast het feit dat er een volledig geboortebos naast het terrein wordt aangeplant besliste Haviland ook om een externe Parkmanager aan te stellen voor het bedrijvenpark.

Sedert 2014 is Quares hier van start gegaan als parkmanager. Lees verder »

Wijngaardveld – Aalst

By Quares wo, 23/12/2015 - 15:13

Opdrachtgever: VZW Wijngaardveld Aalst
Oppervlakte: 103,5 ha
Bestaand of nieuw: bestaand

De VZW Wijngaardveld was al actief op de bedrijventerreinen Noord IV en Noord V te Aalst vooraleer zij overgingen tot de aanstelling van een extern parkmanager. Opgericht in 2010, hadden de leden van de raad van bestuur al enkele zaken kunnen realiseren. Echter, zij merkten dat projecten vaak een lange doorlooptijd hadden aangezien het beheer van de VZW en het bedrijventerrein niet hun corebusiness was en zagen bijkomend ook nog de economische meerwaarde in een samenwerking met een professioneel parkmanager als Quares. In 2013 zijn wij van start gegaan en hebben al een aantal collectieve zaken gerealiseerd zoals de aankoop van groene stroom en afval en het opzetten van een consortiumbewaking. 

Industrie Mechelen Noord – Mechelen

By Quares wo, 23/12/2015 - 15:12

Opdrachtgever: VZW Industrie Mechelen Noord
Oppervlakte: 180 ha
Bestaand of nieuw: bestaand

Industrie Mechelen Noord (180 ha)  is een bedrijventerrein met een heel uiteenlopende samenstelling, gaande van transportbedrijven, kantoorcomplexen, productie tot grote logistieke hallen. Momenteel zijn er op het bedrijventerrein  een 235 tal bedrijven gevestigd. Quares is sedert 2013 aangesteld als parkmanager en speelt een thuismatch daar ons hoofdkantoor hier gevestigd is.

De parkmanager zorgt ervoor dat de aanwezige bedrijven met elkaar samenwerken, er wordt gezocht naar synergiën en tevens worden er ook tal van netwerkevents georganiseerd.

Dorpveld II – Diepenbeek

By Quares wo, 23/12/2015 - 15:09

Opdrachtgever: AGB Diepenbeek
Oppervlakte: 7 ha
Bestaand of nieuw: nieuw

Het Autonoom Gemeentebedrijf Diepenbeek heeft een hoogwaardig bedrijvenpark ontwikkeld genaamd KMO-zone Dorpveld II. Het AGBD streeft naar een hoge kwaliteit in de ontwikkeling en het beheer van dit lokaal bedrijventerrein op het gebied van duurzaamheid, van omgevingskwaliteit en van beeldkwaliteit, naar efficiëntiewinst voor de bedrijven die er zich vestigen en naar kwaliteit voor de werknemers die er komen werken. Teneinde het duurzaam beheer van Dorpveld II te operationaliseren is het AGB Diepenbeek overgegaan tot het aantrekken van een bedrijventerreinmanager. Begin 2016 zal Quares hier van start gegaan als extern parkmanager.

De Weven – Beringen

By Quares wo, 23/12/2015 - 15:02

Opdrachtgever: Stad Beringen
Oppervlakte: 8 ha
Bestaand of nieuw: nieuw

In opdracht van de stad Beringen is Quares, na het succesvol uitwerken van het beheerplan, aangesteld als parkmanager van de KMO-zone Korkdries (8ha) langs de E313 in Beringen. Hiervoor werd recent de “VZW Korkdries” opgericht die de bedrijven zal verenigen. Voor de eerste 5 jaar werd een beheersubsidie bekomen van Agentschap Ondernemen. Naast het toezicht op de voorwaarden uit het beheerplan zal Quares ook  instaan voor communicatie en gezamenlijke inkoop van ondersteunende faciliteiten.

Centrum Zuid – Houthalen-Helchteren

By Quares wo, 23/12/2015 - 15:00

Opdrachtgever: AGB Houthalen-Helchteren
Oppervlakte: 228 ha
Bestaand of nieuw: bestaand

Het Autonoom Gemeentebedrijf Houthalen-Hechteren heeft de opdracht mbt het uitbouwen en uitvoeren van een bedrijfsterreinmanagement op het bestaande bedrijventerrein Centrum-Zuid toegekend aan Quares.

Het bedrijventerrein is 228 ha groot, waarvan 154 ha reeds volledig verkocht en ingevuld is. Op het terrein zijn zo’n 150 bedrijvengehuisvest, goed voor een gezamenlijke tewerkstelling van 2.500 à 3.000 werknemers.Lees verder »

Bright Park – Machelen

By Quares wo, 23/12/2015 - 14:58

Opdrachtgever: Re-vive
Oppervlakte: 7,5 ha
Bestaand of nieuw: nieuw

In december 2012 kocht brownfieldontwikkelaar Re-Vive nv de terreinen gelegen langsheen de Woluwelaan en  de Vilvoordelaan te Machelen. De terreinen werden samengevoegd tot één industrieterrein dat “Brightpark” werd gedoopt. Brightpark is een volwaardig duurzaam bedrijventerreinen met een oppervlakte van 75.000 m² waar er zich  een 40-tal ondernemingen kunnen vestigen. Quares is aangesteld als plaatselijke parkmanager door de net opgerichte VZW Bright Park en verzorgt het dagelijkse management van de locatie en vormt een single point of contact zowel voor de gevestigde bedrijven als alle andere stakeholders. Tevens is Quares hier ook als syndicus aangesteld. 

Drongen I te Drongen

By Quares do, 07/03/2013 - 16:46

Opdrachtgever: VZW Drongen I
Oppervlakte: 55 ha
Bestaand of nieuw: bestaand

Het bedrijventerrein omvat zo’n 75 bedrijven. Bij de start van de opdracht als Parkmanager waren zo’n 35 van deze bedrijven lid van de VZW. Er werd dus eerst gewerkt aan de verhoging van het engagement van de aanwezige bedrijven en het ledenaantal.Lees verder »

Industrieweg te Gent

By Quares do, 07/03/2013 - 16:41

Opdrachtgever: VZW Industrieweg
Oppervlakte: 160 ha
Bestaand of niet: bestaand

Op het bedrijventerrein Industrieweg werd Quares aangeduid als Parkmanager binnen de bestaande VZW. Quares kon dan ook vertrekken vanuit een bestaande structuur en werd gevraagd om de werking te optimaliseren.Lees verder »

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer