Dagvers wordt 'preferred partner' van Quares

Dagvers en Quares delen een duurzaamheidsvisie. Ze willen samen bijdragen aan de work-life balance van de medewerkers die werken in de bedrijvenparken waar Quares instaat voor het parkbeheer.

Calendar icon18 April 2017

Vastgoedspecialist Quares sloot een samenwerkingsovereenkomst met Dagvers, een coöperatieve vennootschap die drukbezette mensen gezond wil laten eten via biologische kant-en-klaarmaaltijden. Quares heeft een divisie Parkmanagement waarin ze 17 bedrijvenparken met ongeveer 1.200 bedrijven in beheer heeft. Ze gaan nu bij deze bedrijventerreinen Dagvers introduceren om zo een gezonde work-life balance bij de bedrijven aan te moedigen.

“Voor Dagvers is de samenwerking een enorme kans om veel bedrijven te bereiken die als leverpunten kunnen fungeren voor hun medewerkers,” zegt Inge De Clerck, initiatiefneemster en woordvoerster van Dagvers. “Dagvers zet namelijk in op levering aan bedrijven. Want niets is zo makkelijk als na je werkdag je gezonde, kindvriendelijke gezinsmaaltijd op te pikken op een centrale plaats waar je toch passeert op je werk. Je hoeft de maaltijd dan thuis enkel nog op te warmen. Zo verlies je geen tijd met nadenken wat je gaat eten die avond, geen omweg langs de supermarkt met bijhorend tijdverlies, en geen gevecht tegen de tijd in de keuken om een lekkere en gezonde maaltijd op tafelte krijgen. Én geen schuldgevoel, want onze Dagvers-maaltijden zijn niet alleen supergezond omdat ze vol met verse groenten zitten, ze worden ook duurzaam gemaakt,geleverd én verpakt. We ondersteunen ook lokale bioboeren en tewerkstelling.”

 

Winst van langetermijnsamenwerking inzien

Quares was meteen enthousiast voor het initiatief van Dagvers en ging graag het gesprek aan. Kurt Impens, Head of Facility Management, licht toe. “Vanuit onze visie dat kwaliteiten duurzaamheid hand in hand gaan, heeft Quares zich toegelegd op Duurzaam Management van bedrijvenparken. Dit concept zorgt ervoor dat bedrijven binnen de bedrijvenparken de meervoudige winst inzien van een langetermijnsamenwerking.” 

Kurt Impens vervolgt: “Samen werken aan vernieuwing en verbetering op diverse domeinen is één van onze kerntaken op onze bedrijfsparken. We staan dus steeds open voor vernieuwende initiatieven. Het initiatief van Dagvers kunnen we als vernieuwend en duurzaam bestempelen en het lost een probleem op dat bij heel wat mensen speelt: ‘hoe krijg ik na mijn drukke dagtaak snel maar gezond eten op de tafel voor mezelf of mijn gezin?’ Dat het bedrijf dat ook nog eens op een ecologische manier doet en denkt aande lokale tewerkstelling zijn nog eens extra troeven om voor hen te kiezen.“

 

Financiële crowdfunding op schema

In maart lanceerde Dagvers een financiële crowdfunding via BoleroCrowdfunding. Met nog 30 dagen te gaan haalde de coöperatieve onderneming al 103.000 euro op. Meer dan 72 investeerders kochten aandelen en genieten zo van de Tax Shelter, waardoor ze 45% van hun investering recupereren via hun personenbelasting. De minimuminvestering bedraagt 500 euro, de maximum 5.000 euro.

Contact us

Contact staff member

Bart
Borloo

Head of Business Park Management

Location icon Mechelen
bart.borloo@quares.be
Overview