Quares brengt Quares Student Housing naar het publiek

Quares pakt uit met een aantrekkelijk beleggingsproduct dat zowel investeerders als studenten tal van voordelen biedt: Quares Student Housing Fund. Dat niet-beursgenoteerd vastgoedvennootschap investeert in studentenkamers op de belangrijkste locaties in België en is daarmee een primeur in ons land.

Calendar icon04 mars 2014

Groeiend tekort

Sinds 2013 investeert Quares in dit specifieke deel van de vastgoedmarkt. Aanleiding is het alsmaar groeiende tekort aan kwalitatieve studentenhuisvesting. Met Quares Student Housing Fund wil Quares dit tekort een halt toeroepen en studenten een veilig, goed en betaalbaar kot aanbieden. Dat doen we onder het motto ‘Talent een toekomst geven, begint door onze studenten goed onderdak te geven’. 

Professioneel beheer

Quares Student Housing Fund investeert in een vastgoedportefeuille van professioneel beheerde studentenhuizen in de grootste en bekendste studentensteden. Momenteel heeft Quares in Brussel één pand in portefeuille: Kothouse. Die studentenwoning biedt plaats aan 26 studenten en is dit academiejaar voor 100% verhuurd.

Veilige investering

Bovendien biedt Quares Student Housing aan investeerders een belangrijk beleggingsalternatief. Door het groeiende tekort wordt studentenhuisvesting namelijk een interessante markt met veel opportuniteiten en groeipotentieel.

Daarnaast is de vennootschap een interessant instrument om de investeringen in vastgoed te optimaliseren. De investeerder krijgt zo de mogelijkheid om te delen in de inkomsten en de vermogenswinsten die daarmee kunnen worden behaald. Hij zal ook deelnemen in een niet-beursgenoteerde vastgoedportefeuille die zal worden opgebouwd rond kwalitatieve studentenhuizen en studentenresidenties in de belangrijkste studentensteden van België.

Kenmerken van de vennootschap

Quares Student Housing Fund is een vastgoedvennootschap van het kapitalisatietype. Het beoogd gemiddeld enkelvoudig totaal rendement bedraagt 6,5% per jaar voor een investering in nieuwe aandelen (exclusief emissiekosten en voor preferente uitkering voor de initiële aandelen). De minimum participatie bedraagt € 103.500, exclusief emissiekosten (gestaffeld 1 % tot 3 %). De looptijd van de vennootschap is in principe 7 jaar (met optionele twee jaarlijkse verlengingen).

Aperçu