OPENING WINKELCOMPLEX "QUARTIER ENEE"

Calendar icon31 mei 2023

Quartier Enée is een nieuwe synergiezone tussen de stad Gembloux en de nieuwe wijk gewijd aan winkels, ontspanning en horeca in combinatie met bedrijven, KMO’s, kantoren en binnenkort de nieuwe dienst Stadswerken. De ambitie van de Mitiska REIM was om een gemengd project te creëren dat aansluit bij de omgeving, dat het aanbod van het stadscentrum zou aanvullen, maar er niet mee zou concurreren en de koopkracht van Gembloux zou behouden door de aantrekkelijkheid en multifunctionaliteit ervan te versterken.

 

Als beheerder voor de commerciële panden koos Mitiska Reim opnieuw voor Quares Property Management (de KMO zone werd verder ontwikkeld door LCV Real Estate) Met een oppervlakte van meer dan 9.000 m² verenigt Quartier Enée niet minder dan 11 verschillende merken onder één dak (Mc Donalds, Maxi Zoo, Lidl, La Foir Fouille, Vanden Borre, Vanden Borre Kitchen, JYSK, Aveve, Ko Jump, MI12, Offside) . Het winkelcentrum is gemakkelijk toegankelijk en beschikt ook over een grote gratis parkeerplaats.

De moderne gebouwen zijn ontworpen met milieuvriendelijke materialen en energiebesparende technologieën om de bezoekers een unieke winkelervaring te bieden. Het project maakt deel uit van een duurzaam beheer van zowel de kwantiteit als de kwaliteit van regenwater en afvloeiing. De heropening van een oude gekanaliseerde beek zal het mogelijk maken de percolerende of ondoordringbare regenwaterbekkens en de groene rust- en ontspanningsplaatsen die toegankelijk zijn voor de verschillende gebruikers van de Enée-wijk te groeperen rond een kwaliteitsruimte. De complementariteit van groene ruimten, waterbekkens en semi-natte gebieden zal het mogelijk maken de biodiversiteit van het historische industriële braakland te versterken. Daarnaast zullen zonnepanelen, groene daken, oplaadpunten voor auto’s en fietsen niet ontbreken bij de totstandkoming van dit duurzame project. De gebouwen zullen ook voldoen aan de normen en worden ontwikkeld om ten minste een BREEAM-certificaat “very good” te behalen.

 

Overzicht