Quares Student Housing koopt 129 studentenwoningen in het Brouck’r complex van Immobel / BPI Real Estate

Quares Student Housing koopt 129 studentenwoningen in het gemengde project van Brouck’R, een project van projectontwikkelaars Immobel en BPI Real Estate. Met dit project in het centrum van de stad, grenzend aan het Brouckèreplein, spelen de actoren in op de sterke vraag naar bijkomende studentenhuisvesting in Brussel.

Calendar icon25 maart 2021

Ontwikkeling vult de hoge nood aan extra studentenhuisvesting voor de hoofdstad in.

Quares Student Housing koopt 129 studentenwoningen in het gemengde project van Brouck’R, een project van projectontwikkelaars Immobel en BPI Real Estate. Met dit project in het centrum van de stad, grenzend aan het Brouckèreplein, spelen de actoren in op de sterke vraag naar bijkomende studentenhuisvesting in Brussel. “Dankzij de naburige campussen, culturele faciliteiten, het uitstekende openbaar vervoer, en uiteraard ook de vele cafés, telt de buurt alles wat een student nodig heeft” stelt Herman Du Bois, CEO van Quares Student Housing. Quares, de vastgoeddienstverlener die ook het investeringsfonds van Quares Student Housing beheert, zal de studentenunits beheren en verhuren. In plaats van uit te ponden, blijft alles in één hand wat als voordeel heeft dat er steeds één aanspreekpunt is. Dit garandeert het onderhoud en management op lange termijn, maar laat ook toe om gemeenschappelijke diensten uit te bouwen die de beleving van het project nog verder versterken.

Grootste studentenstad met grootste tekort van België

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is met 110.000 studenten de grootste studentenstad van België, maar telt ook het grootste tekort aan studentenhuisvesting. Afgelopen jaren kenden de hogescholen en universiteiten in Brussel een sterke groei, waarvan sommige jaren zelfs met groeicijfers van meer dan 10%. Het grote tekort is dan ook geen verrassing. Voor veel studenten blijft het vinden van een kwalitatief ‘kot’ een uitdaging. Meer dan de helft van de studenten moet vandaag op zoek naar een studentenwoning op de private woninghuurmarkt, wat de reguliere huurmarkt onder druk zet. Met Brouck’R beantwoorden we de nood aan aangepaste kwalitatieve studentenhuisvesting met faciliteiten. Zeker dit laatste is belangrijk voor internationale studenten die in het weekend niet zomaar even naar huis kunnen.

Immobel, BPI Real Estate en Quares Student Housing creëren hierbij een gebouw dat klaar is voor de toekomst op het vlak van klimaat, brandveiligheid, sanitaire voorzieningen, beveiliging en gemeenschappelijke faciliteiten. De start van de bouwwerken is gepland voor eind 2021.

Contacteer ons

Contacteer medewerker

Herman
Du Bois

Partner

herman.du.bois@quares.be
Overzicht