Quares verbindt zich met de Warmtecoalitie voor een duurzamer Mechelen

Ontdek hoe Quares en andere toonaangevende bedrijven en organisaties samenwerken aan een fossielvrij Mechelen tegen 2050! Lees meer over de lancering van de Warmtecoalitie tijdens het recente Klimaatcongres in Lamot en ontdek hoe deze ambitieuze stap de weg vrijmaakt voor een groenere toekomst. Met innovatieve oplossingen en een sterke gemeenschapsbetrokkenheid zet Quares zich in voor een duurzame stad en een klimaatneutrale toekomst. Dit is slechts het begin van een opwindende reis richting een duurzaam Mechelen.

Calendar icon03 mei 2024

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om bij te dragen aan een duurzame toekomst, zijn wij bij Quares trots te kunnen aankondigen dat we mee de trekkers zijn van de Warmtecoalitie. Dit initiatief, dat vorige week vrijdag officieel van start ging in Lamot tijdens het Klimaatcongres, verenigt ongeveer 25 toonaangevende bedrijven en organisaties die zich inzetten om tegen 2050 de verwarming van gebouwen in Mechelen volledig fossielvrij te maken.

Door het ondertekenen van het charter van de Warmtecoalitie, bevestigen we onze toewijding aan een belangrijk gemeenschappelijk doel om uiteindelijk geen enkel gebouw in Mechelen meer te verwarmen met fossiele brandstoffen. De noodzaak voor verandering is duidelijk; onze stad staat voor een grote uitdaging maar ook een ongekende kans om een voorloper te zijn in duurzame stadsverwarming.

Schepen van Duurzaamheid, Patrick Princen, verwoordde het treffend: "De ambitie om Mechelen volledig duurzaam te verwarmen is een krachtige, maar uitdagende onderneming." Het is een ambitie die wij bij Quares serieus nemen. We zijn vastberaden om onze expertise in vastgoedbeheer en onze betrokkenheid bij de gemeenschap in te zetten om deze overgang naar duurzame energiebronnen te versnellen.

De Warmtecoalitie

De Warmtecoalitie biedt een platform waarop wij onze krachten kunnen bundelen met andere belangrijke stakeholders, waaronder energiecoöperaties, onderwijsinstellingen en lokale overheden, om samen te werken aan een groenere toekomst. Zo wordt bijvoorbeeld de nieuwe wijk op het Rode Kruisplein al verwarmd door middel van de warmte van een rioolcollector, wat slechts één van de innovatieve oplossingen is die we de komende jaren zullen zien.

Voor Quares is deze stap niet alleen een bedrijfsbeslissing; het is een engagement aan onze klanten, onze partners en onze stad. Samen zullen we elk jaar 1.400 gebouwen moeten aansluiten op duurzame warmtebronnen om onze doelen te bereiken. Het is een ambitieuze, maar haalbare taak die we daar waar we weldegelijk impact hebben met open armen en volle overtuiging aangaan.

Wij zijn enthousiast over wat de toekomst ons zal brengen en zijn vastberaden om verder een leidende rol te spelen in het vormgeven van een duurzaam Mechelen. Dit is slechts het begin van een spannende reis richting een klimaatneutrale stad.

 

 

 

 

Contacteer ons

Contacteer medewerker

Mia
Van Daele

Manager Business Development & Innovation

Location icon Antwerp Gate 2
mia.van.daele@jadesynergies.com
Overzicht