DE QUARES GREEN BOND VAN PACAPIME: EEN DUURZAME INVESTERING MET EEN MOOI RENDEMENT

Beleggen in de Quares Green Bond vormt een unieke kans om deel te nemen aan de strijd tegen de opwarming van de Aarde, terwijl je geniet van een mooi rendement op je duurzame investering.

Calendar icon09 februari 2021

Vorig jaar introduceerden we als ware wereldprimeur de eerste ComboBond, een nieuw type obligatielening waarbij het rendement stijgt naarmate ons collectief gedrag verduurzaamt. Een gigantisch succes zo bleek, want op slechts 4 weken tijd werd de benodigde €650.000 opgehaald.

Met de Quares Green Bond van Pacapime lanceren we vandaag, opnieuw in samenwerking met European Climate DB en het Belgische investerings- en vermogensbeheerplatform Spreds (erkend door FSMA), hierop een vervolg.

Beleggen in de Quares Green Bond vormt een unieke kans om deel te nemen aan de strijd tegen de opwarming van de Aarde, terwijl je geniet van een mooi rendement op je duurzame investering. Beleggen in deze groene obligatie kan al vanaf  €500 en biedt gedurende 5 jaar een jaarlijkse rente van 4% bruto*(maandelijks uitbetaald) met terugbetaling van de hoofdsom op de eindvervaldag.

 

PACAPIME
Pacapime is een producent van golfkarton die voorop loopt op het gebied van technologie en duurzame ontwikkeling. Om de ecologische voetafdruk van zijn productie te verkleinen, heeft het reeds specifieke processen ingevoerd zoals afvalrecycling, afvalwaterzuivering en FSC-certificering.

Via de Green Bond wil Pacapime nu ook zonnepanelen aanschaffen via Quares, die voor de financiering is geselecteerd. Dankzij de installatie van deze fotovoltaïsche panelen op zijn daken kan Pacapime voortaan zijn eigen energie produceren. De installatie zal 160 ton CO2 per jaar voorkomen, wat overeenkomt met het totale jaarlijkse verbruik van Pacapime (ongeveer het equivalent van 20 huishoudens). Het overschot aan energie zal opnieuw in het net worden geïnjecteerd.

 

QUARES GREEN BOND
Bij een Green Bond wordt er geld geleend bij het brede publiek om maatschappelijke transitie te versnellen: bv. investeringen in windmolens, fietsinfrastructuur, installaties voor afvalverwerking of zoals hier in zonnepanelen. Door het instapbedrag laag te houden (deelnemen kan al vanaf 500 euro), kan iedereen mee genieten van het rendement op duurzame investeringen en dus mee bijdragen aan een betere toekomst.

De belegging in deze groene obligatie biedt gedurende 5 jaar een jaarlijkse rente van 4% bruto* (maandelijks uitbetaald) met terugbetaling van de hoofdsom op de eindvervaldag. 

Voor deze Green Bond emissie zoekt Quares een investeringsbedrag van €370.000 (dit is 20% van het benodigde bedrag voor de aankoop van de zonnepanelen). BNP Paribas zal de overige 80% financieren.

Het Belgische investerings- en vermogensbeheerplatform Spreds staat in voor de uitgifte van de Green Bonds en maakt het voor iedereen mogelijk om te investeren in duurzame projecten.

Voor een volledig overzicht van de bijzonderheden over de financiering van de operatie kan je terecht in de informatienota, beschikbaar op de website van Spreds.

 

Waarschuwing 
Deze lening is niet gegarandeerd. Het risico bestaat dat het volledige kapitaal of een gedeelte daarvan verloren wordt. Gelieve daarom verantwoord te investeren en de Informatienota aandachtig te lezen, in het bijzonder de daarin beschreven risico's, alvorens tot een investeringsbeslissing over te gaan.


*De roerende voorheffing kan onder voorwaarden vrijgesteld worden via Tax Shelter.

Contacteer ons

Contacteer medewerker

Freddy
Hoorens

CEO

Location icon Antwerp Gate 2
freddy.hoorens@jadesynergies.com
Overzicht