Professioneel vastgoed management: dit zijn de voordelen!

Heb je geïnvesteerd in een commercieel gebouw (logistiek, kantoren, retail)? Dan heb je er alle baat bij om het beheer uit te besteden aan een professionele vastgoedbeheerder. Een professionele vastgoedbeheerder is een expert ter zake die zijn kennis en ervaring gebruikt om het vastgoed management zo efficiënt mogelijk te uitvoeren. Op die manier word je zelf niet overstelpt met papierwerk en beheerderstaken en haal je toch het hoogste rendement uit je vastgoedinvestering.

Calendar icon22 november 2013

Professioneel vastgoed management: je investering in goede handen

Strikte en nauwgezette opvolging is een must om maximaal rendement uit je vastgoedinvestering te puren. Bij vastgoedbeheer komt echter heel wat financieel en administratief werk kijken. Neem je alles zelf in handen, dan blijft er nauwelijks tijd over om je met je corebusiness bezig te houden.

Om de continuïteit van je kernactiviteiten niet in het gedrang te brengen, is het dan ook aangeraden om met een professionele vastgoedbeheerder in zee te gaan. Als schakel tussen eigenaar en huurder staat professioneel vastgoed management onder meer in voor:

  • Boekhouding: opvolgen van huurgelden, gemeenschappelijke lasten, …
  • Commerciële en administratieve en ondersteuning.
  • Kennisname en toepassing van nieuwe wetgevingen.
  • Technisch beheer: management van onderhoud, keuringen, …

 

Professioneel vastgoed management: minder kosten, tevreden huurders

Een goed financieel en administratief beheer is de sleutel tot rendement. Aangezien een professionele vastgoedbeheerder alles nauwgezet opvolgt, zijn inkomsten en uitgavengemakkelijk te vergelijken, zodat je meteen kan bijsturen indien nodig. Bovendien focust professioneel vastgoed management op preventief onderhoud (i.p.v. correctief), waardoor de onderhoudskosten op de lange termijn sterk dalen.

Met professioneel vastgoed kan je erop rekenen dat de huurders op tijd betalen en dat alle diensten correct verrekend worden. Aangezien de vastgoedbeheerder ook instaat voor de correspondentie en hij eventuele klachten meteen aanpakt, ben je te allen tijde verzekerd van tevreden huurders zonder dat dit ten koste gaat van je tijd.

 

Professioneel vastgoed management, dat is kiezen voor expertise

Met professioneel vastgoed management haal je kennis en ervaring in huis.   Van het opvolgen van wettelijke keuringen, het innen van de huur tot het adviseren met betrekking tot structurele investeringen om de waarde van je pand te behouden Je hebt een garantie op continuïteit, terwijl je zelf volledig kan focussen op je andere professionele activiteiten.

Overzicht