Quares nu ook actief in de hotelsector

Quares is aangesteld als Technical Facility Manager voor de Belgische hotelportfolio van de Duitse investeringsmaatschappij Union Investment. Momenteel bevat deze portfolio de hotels Motel One en de Radisson Blu Royal in Brussel. Dankzij deze aanstelling breidt Quares Facility Management, die reeds actief is binnen retail, kantoren en logistiek, haar dienstverlening verder uit naar de hotelsector.

Calendar icon23 juni 2016

Technical Facility Management Quares

Motel One en Radisson Blu Royal  omvatten een gezamenlijke oppervlakte van 37.700m²  die samen 771 kamers bevatten, verscheidene meeting rooms, restaurants, wellness en parkings.

Als Technical Facility Manager staat Quares in voor het technisch beheer dat tot de verantwoordelijkheid behoort van de eigenaar, alsook voor het controleren van het technisch beheer dat toebehoort aan de uitbater.

Aansluitend is Quares verantwoordelijk voor de budgettering van het onderhoud en de daarmee gepaard gaande investeringen, waarbij duurzaamheid en identificatie van kostoptimalisaties een must zijn. 

 

Hotelportfolio Union Investment Real Estate

De hotelportfolio van Union Investment bestaat in zijn totaliteit uit 43 hotels verspreid over 17 grote steden in Europa en vertegenwoordigt een waarde van 2,3 miljard euro (12.500 kamers) of 646.000m² in oppervlakte.

De hotelindustrie is zeer complex, waardoor groei enkel verwezenlijkt kan worden door een actief management, sterk partnership en een wederzijds vertrouwen tussen de investeerder en de hoteluitbaters.  De waarde van een hotel is namelijk rechtstreeks gelinkt aan het commercieel succes van de uitbater.

Teneinde dit actief management te versterken heeft Union beslist om een Technical Facility Manager per land aan te stellen en dit ter ondersteuning van hun Asset Managers. 

Overzicht