Bedrijven van jagersborg leggen eisenbundel neer

Het bestuur van de Ondernemingsvereniging Industrieterrein Jagersborg in Maaseik (OJM) heeft aan de toekomstige burgemeester Tollenaere een memorandum met enkele constructieve standpunten overhandigd. Dit moet vermijden dat er tussen de bedrijven en de overheid problemen van miscommunicatie, wederzijdse frustraties en onbegrip opduiken.

Calendar icon05 December 2018

Het Industrieterrein Jagersborg ligt strategisch in het hart van de Euregio en telt een 50-tal bedrijven op 78 hectare. De zone is een uitvalsbasis voor succesvolle bedrijven, maar kampt ook met een heleboel leegstand en verwaarloosde terreinen. “We hebben de afgelopen jaren steeds geprobeerd om constructief samen te werken met het stadsbestuur en de gemeentelijke diensten”, zegt Park Manager Annick Meyers namens de OJM. “Dit is echter vaak spaak gelopen. Jammer, want er ligt hier nog veel werk op de plank, zeker voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen en het stimuleren van de lokale economie en werkgelegenheid.”

Daarom hebben de bedrijven een lijstje opgesteld met de uitdagingen en verwachtingen voor de volgende jaren. “Het gaat onder meer om de heraanleg van de Gremelsloweg, subsidiemogelijkheden voor meer veiligheid en vrachtwagenscreening, co-financiering van parkmanagement, de oprichting van een ondernemingsloket, enzovoort. Het initiatief geldt als een uitnodiging voor een constructieve dialoog en samenwerking, die alle partijen ten goede moet komen”, besluit Annick Meyers.

Contact us

Contact staff member

Bart
Borloo

Head of Business Park Management

Location icon Mechelen
bart.borloo@quares.be
Overview