Hoe investeren in vastgoed? Tips & tricks

Het is algemeen geweten: investeren in vastgoed loont. Door de stijgende waarde van woningen in België is vastgoed een interessante belegging. Niet enkel kan je een mooie cent bijverdienen door de woning te verhuren. Doordat de waarde steeds stijgt, is de kans groot dat je het pand later met winst kan verkopen. Een pand kopen, blijft wel een grote investering waarbij je met een aantal zaken rekening moet houden. Enkele tips & tricks over hoe je best kan investeren in vastgoed.

Calendar icon14 October 2013

De omgeving van het vastgoed

De waarde van het pand zal voor het grootste deel afhangen van de buurt waarin het gelegen is. Het onroerende goed stijgt in waarde als de buurt in volle opmars is en door nieuwe inwoners of de gemeente opgewaardeerd wordt. Het is dan ook interessant om in zo’n buurt te investeren in vastgoed. Houd zeker de trends in het oog. Kiezen er bijvoorbeeld steeds meer mensen om in een stad te gaan wonen, dicht bij het openbaar vervoer en het werk, investeer je het best in een appartement in de stad.

Kwaliteit van het vastgoed

De kwaliteit van het vastgoed is natuurlijk ook belangrijk. Is het pand nog in goede staat of zijn er veel verbouwingswerken nodig? Maak een goede financiële vergelijking. Is het bedrag dat je maandelijks moet aflossen hoger dan het potentieel bedrag dat je eraan kan verdienen qua huurinkomsten? Zoniet, dan is het vastgoed een goede investering!

Doelgroep

Investeer niet in een duur appartement of villa. Je bevindt je dan in het luxe segment en dit is een moeilijke doelgroep. De ideale doelgroep zijn jongeren die voor het eerst alleen gaan wonen, singles die hun leven opnieuw starten of 55 plussers die hun grote woning inruilen voor een kleinere woning of appartement.

Wanneer investeren in vastgoed?

Er is nooit een juist of een fout moment om te investeren in vastgoed. Er zijn altijd kansen in de vastgoedmarkt waar je van kan profiteren. Zodra je een potentieel pand gevonden hebt, is het moment om te investeren daar. Koop het vastgoed zo snel mogelijk, verhuur het en verkoop het door met een fikse meerwaarde indien mogelijk. 

Overview