Investeren in vastgoed: beleggen in vastgoedvennootschappen

Nu het spaarboekje weinig of niets meer opbrengt, gaan we op zoek naar alternatieven. Investeren in vastgoed is dan een slim idee. In deze tijden van lage rentevoeten is er immers voldoende koopopportuniteit en gaat de waarde van vastgoed pijlsnel de hoogte in. De kans dat je vastgoed later met winst kan verkopen is dan ook reëel. Wie echter met een beperkt budget werkt of de verantwoordelijkheid van vastgoedeigendom niet ziet zitten, belegt beter in vastgoedvennootschappen.

Calendar icon22 April 2013

Beleggen in een vastgoedvennootschap

Investeren in vastgoed biedt een interessante mogelijkheid om je geld op een slimme manier te beleggen.

Niet iedereen heeft echter de financiële middelen om onroerend goed te kopen of om de verantwoordelijkheid aan te gaan die met vastgoedeigendom samengaat. In dat geval is onrechtstreeks investeren in vastgoed via vastgoedvennootschappen een goede oplossing.

Een vastgoedvennootschap is een beleggingsfonds dat investeert in allerlei verschillende soorten vastgoed, zoals huizen en appartementen, maar ook winkels, kantoren, garages, etc. Sommige vastgoedvennootschappen zijn gespecialiseerd in vastgoed in België of in het buitenland, terwijl anderen alleen gericht zijn op het beleggen in kantoren. Het komt erop neer om te beleggen in de vastgoedvennootschap dat het best bij jouw profiel en verwachtingen aansluit.

De voor- en nadelen van een vastgoedvennootschap

Omdat de verhuur en verkoop van vastgoed veel inkomsten met zich meebrengt, leveren vastgoedvennootschappen vaak een mooi dividend op. Bovendien bieden vastgoedvennootschappen heel wat mogelijkheden en kan je zelf kiezen in welk type vastgoed je liefst investeert. Daarnaast bieden vastgoedvennootschappen het voordeel dat ze beheerd worden door professionals. Je vertrouwt je geld dus toe aan een specialist die de ontwikkelingen in de vastgoedwereld op de voet volgt en een zo hoog mogelijk rendement wil halen.

Uiteraard blijven vastgoedvennootschappen wel afhankelijk van de evolutie van de vastgoedmarkt. Is er sprake van een economische groei en wordt er veel vastgoed verkocht, dan kunnen vastgoedvennootschappen zeer mooie resultaten opleveren. 

Overview