(Onder)neem een koffie met Vlaio op Industrie Mechelen Noord

Op 14 maart kwam Vlaio met zijn nieuwe campagne “Blijf niet zitten met je ondernemersvragen”, begeleid van een koffietruck met heerlijke koffie en lekkere koekjes naar Mechelen Noord. Om 10u vond er in Mechelen Campus een kick-off persconferentie plaats met speeches van onder meer Minister van werk en economie Philippe Muyters, Administrateur-generaal VLAIO Bernard De Potter. Eveneens VOKA, Unizo en Flanders Food richtten kort het woord tot de geïnteresseerde bedrijven en de pers.

Calendar icon16 March 2018

Met deze campagne wil VLAIO zijn afstand tot de ondernemers verkleinen en hen gerichter adviseren van begin tot einde. Bedrijven die gerichte vragen hebben, kunnen bij de VLAIO-adviseurs terecht, die eveneens aanwezig waren op het event. Zo kon zaakvoerder Louis De Wael (Van Dievel) met zijn specifieke vragen over de ontwikkeling binnen zijn bedrijf naar opleiding tot vrachtwagenpiloot meteen terecht voor advies bij Minister Muyters en zal er een opvolgvergadering worden ingepland tussen zijn kabinet en VLAIO.

VLAIO wil meedenken met de bedrijven door handvaten en ondersteuning aan te bieden waar nodig. “Tot op vandaag dient er altijd veel administratieve rompslomp in orde gebracht te worden, alvorens antwoorden te krijgen”, wist Renzo De Bondt (Technology Trading) te vertellen. De minister en Administrateur-generaal verzekerde hem, dat deze administratie net zal worden vereenvoudigd en de stap voor de ondernemer veel kleiner wordt gemaakt om hulp in te schakelen en advies te krijgen.

Op verscheidene bedrijventerreinen in Vlaanderen zijn bedrijvenverenigingen opgericht onder het beheer van een parkmanager, een initiatief dat door VLAIO mee wordt ondersteund om meer samenwerking tussen de bedrijven onderling te initiëren en de kwaliteit van het terrein te verhogen. VZW Industrie Mechelen-Noord mocht vandaag de aftrap geven samen met Kirsten Dejaegere (Parkmanager Quares) die door haar nauwe betrokkenheid bij de ondernemers, bedrijven verbindt en informeert over de gemeenschappelijke en individuele mogelijkheden bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Tot en met 20 maart komt de koffiebar (08u00 – 14u00)  met het VLAIO-entourage tot bij de ondernemers zelf op het bedrijventerrein:

  • 15/03/2018: Haasrode, Research Park – Interleuvenlaan 68, aan de ingang van het Siemens-gebouw
  • 16/03/2018: Genk, Binnenplein van C-Mine Crib
  • 19/03/2018: Zwijnaarde, Technologiepark – tussen iGent-toren en AA-toren (pijlen zone C2 volgen)
  • 20/03/2018: Ieper, Business Park – Parking aan het rond punt via Pilkemseweg naar Dehemlaan (voormalige expohallen)
Overview