Opruimactie zwerfvuil

Op donderdag 13 september 2018 werd er voor het eerst de opruimactie ‘zwerfvuil’ georganiseerd op het bedrijventerrein Jagersborg Maaseik. De VZW OJM en Quares namen samen het initiatief om met een aantal firma’s (Bergoens, Leon Peters, Cevan, Deeder Deco, Ophardt, Prooenergy, Stalling de Jagersborg, Publisor, Van Dinter, Decoene Porsch Parts, original Fireworks) de omgeving op te kuisen en dit met hulp van Mooimakers.be.

Calendar icon27 September 2018

 

Deze eerste editie van ‘Zwerfvuilactie’ werd uitgevoerd onder een stralende zon en namen in totaal een 50-tal mensen deel aan deze actie. Het gebruikte materiaal, zoals grijpers, handschoenen en fluohesjes, werd ter beschikking gesteld door Mooimakers.be. De stad Maaseik droeg zijn steentje bij door het verzamelde afval te komen ophalen. 

Met dit initiatief wil de VZW O.J.M. zijn maatschappelijk engagement versterken. Ze willen ook een voorbeeldrol als ondernemingen opnemen, door bij te dragen aan een beter leefmilieu en een propere omgeving. 

 

Jagersborg zwerfvuilvrij 

Toen de actie rond ophalen zwerfvuil bekend werd van Mooimakers.be, heeft het bestuur van de VZW O.J.M. de handen in elkaar geslagen om het project aantrekkelijk te maken. De bereidheid om allemaal samen te werken en zo bij te dragen tot een zwerfvuilvrij bedrijventerrein Jagersborg, was heel groot. Na de inspanning werden groot en klein verwend met een frietje en drank en voor de kleine helpers was er ook een springkasteel aanwezig. Dit allemaal dankzij Mooimakers.be. 

 

Vervolg verzekerd 

Tijdens de actie worden ook de pijnpunten genoteerd waar in de toekomst moet aan gewerkt worden om het zwerfvuil te verminderen.

Contact us

Contact staff member

Bart
Borloo

Head of Business Park Management

Location icon Mechelen
bart.borloo@quares.be
Overview