Oude site Henrad in Herentals krijgt middelen vanuit VLAIO voor haalbaarheid herontwikkeling

Op de 11ha grote Henrad site was voorheen een producent van sanitaire producten gevestigd. Met steun van VLAIO zal Group Heylen nu een doorgedreven onderzoek starten naar de herontwikkelingsmogelijkheden.

Calendar icon13 February 2018

Op de voormalige Henrad site te Herentals berust een complexe en onzeker ontwikkelingssituatie. De grootschalige investeringskosten ten gevolge van verschillende knelpunten hypothekeren mogelijks de haalbaarheid van een economische herontwikkeling. Er is bijgevolg nood aan bijkomend en doorgedreven onderzoek naar de verschillende knelpunten.

Op de 11ha grote Henrad site was voorheen een producent van sanitaire producten gevestigd. Het bedrijf dat hevig getroffen was door de economische crisis, was genoodzaakt om de vestiging te sluiten. Sindsdien staan de gebouwen leeg en is de site sterk verloederd.

De nieuwe eigenaars hebben Quares gevraagd om hen te begeleiden bij de herontwikkeling van de site. Gezien de historiek van de site zijn er heel wat knelpunten aanwezig zoals ontsluiting en mobiliteit, invulling van de site, water- en bodemproblematiek etc.

Quares heeft bijgevolg een aanvraag voor onderzoek naar de haalbaarheid ingediend bij het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren onder de vorm van een voortraject. Quares zal de verschillende onderzoeken coördineren.

Vervolgens kan op basis van een positief resultaat van het doorlopen voortraject de verdere omvorming van de site gerealiseerd worden, al dan niet met bijkomende steun voor een duurzame herontwikkeling.      

Contact us

Contact staff member

Tim
Moerenhout

Senior Consultant

Location icon Antwerp Gate 2
tim.moerenhout@quares.be
Overview