Quares adviseert KV Mechelen bij succesvolle obligatielening

KV Mechelen heeft begin juni de uitgifte van een obligatielening voor de financiering van haar nieuw stadion succesvol afgesloten. Er werd voor een totaal bedrag van 4.196.000 euro ingetekend, ruim boven het vooropgestelde doel.

Calendar icon25 June 2015

De intekenperiode liep van 4 mei tot 15 juni 2015, tijdens dewelke 7 infosessies georganiseerd werden voor lokale business partners, alsook  voor alle supporters. Het uiteindelijk resultaat is een overdonderend succes, gezien de initiële doelstelling van 3.500.000 euro vervroegd werd overschreden en in de laatste infosessie het bedrag per inschrijver zelfs gelimiteerd diende te worden tot 3.000 euro ten einde de over-inschrijving te temperen. 

Thierry De Wever, Investment Director bij Quares verklaart dit als volgt: “Het succes is een samenspel van verschillende factoren en is eerst en vooral gelinkt aan de onvoorwaardelijke steun van de supporters en lokale business partners van KV Mechelen.” Quares en EY hebben KV Mechelen geadviseerd en begeleid om tot dit resultaat te kunnen komen. “Als Quares hebben wij in het verleden zelf al meerdere emissies georganiseerd en succesvol afgerond, maar dergelijk enthousiasme van supporters/investeerders hebben wij nog weinig gezien”, benadrukt Thierry De Wever. Volgens hem is het succes ook te danken aan het product zelf dat een mooie coupon voorziet, alsook het financiële aan het maatschappelijke koppelt; “Een investering die rendeert en een club die floreert”. 

Quares gelooft sterk in dit financieringsverhaal, gezien participatieve en collectieve financiering de toekomst is van vele bouwprojecten. Zeker in tijde van lage rente voor de spaarder, genereert dit enerzijds een mooie opportuniteit voor de particuliere belegger met een passie voor voetbal. Anderzijds biedt dit -mits goede advisering en begeleiding van een professionele partij zoals Quares- een alternatief op klassieke bankfinanciering. 

Overview