Quares neemt beheertak Knight Frank België over

Quares, een van de marktleiders op het gebied van beheer van professioneel vastgoed, kondigt de overname van de beheertak van Knight Frank België aan. Door deze acquisitie zal Quares haar positie op de Brusselse kantorenmarkt versterken, alsook haar expertise in duurzaam beheer verder uitbreiden.

Calendar icon28 January 2016

Quares Property & Facility Management

Als onafhankelijke vastgoedspecialist in Property en Facility Management staat Quares in voor non-stop vastgoed management services. Dit zowel bij logistieke panden, winkels als kantoren in België, Nederland en Luxemburg. Inzake het beheer van logistiek en semi-industrieel vastgoed heeft Quares ook voor 2015 haar positie als marktleider kunnen aanhouden en ontving hiervoor voor het vierde jaar op rij de award Property Manager of the Year. Vanuit de jaarlijkse enquête van Expertise News is eveneens gebleken dat Quares de meest evenwichtige spreiding heeft tussen de 3 segmenten van vastgoed.

 

Knight Frank

Knight Frank is een wereldwijde vastgoedgroep met 417 kantoren in 58 landen. Ze zijn in België gespecialiseerd in makelaardij in kantoor- en semi-industrieel vastgoed, capital markets en expertises.

 

Verderzetting groei 

Quares neemt de Property- & Asset Management afdeling over van Knight Frank België. Zowel de portefeuille van 24 panden als een team van 4 personeelsleden worden geïntegreerd in de structuur van Quares waardoor de Property & Facility afdeling groeit tot 35 personeelsleden en een portefeuille van 185 panden.

De overname gaat eveneens gepaard met het openen van een vestiging door Quares in de Louisalaan te Brussel, het zelfde pand waar ook Knight Frank gevestigd is. Beide partijen benadrukken evenwel dat het hier vooral om een praktische oplossing gaat met als doel om de integratie en de verdere groei in de hoofdstad te faciliteren. Verder blijft elke partij haar eigen koers varen en blijft de onafhankelijkheid bewaard.

Etienne Buffin (Head of Property Management Knight Frank België) zal als Head of Property Management aanblijven en zal in die zin de verantwoordelijkheid op zich nemen over de totale Property Management portfolio bij Quares. De divisie wordt verder geleid door de director Youri Van Der Zwalmen.

Met de overname verstevigt Quares niet alleen haar positie op de markt. De aanwezige kennis bij Knight Frank op het gebied van duurzaam beheer (Breeam, ISO 14001) zal verder uitgediept worden met de reeds aanwezige kennis op dat vlak binnen Quares.

Knight Frank op haar beurt, biedt haar klanten op deze manier niet alleen continuïteit, maar ook de garantie op een kwaliteitsvol beheer van hun gebouwen.

 

Quares Groep

Quares is een onafhankelijke vastgoedspecialist die voornamelijk in de Benelux actief is. De onderneming wordt geleid door Anneleen Desmyter, Freddy Hoorens en Herman Du Bois. Ze heeft als belangrijkste doelstellingen het maximaliseren van het rendement en het innoveren van vastgoed. Hiervoor bezit Quares vier kerncompetenties: Agency, Management, Investment en Consulting.

Contact us

Contact staff member

Herman
Du Bois

Partner

herman.du.bois@quares.be
Overview