Quares ontwerpt inrichting kantoor en showroom voor Toshiba

Quares is door Toshiba aangesteld als Project Manager voor het ontwerp en de coördinatie van de inrichting van het nieuwe kantoor en showroom in Zellik, alsook de organisatie van de verhuisbeweging.

Calendar icon29 June 2016

Opdracht Toshiba TEC Europe

Het Japanse elektronicabedrijf Toshiba, dat  behoort tot de top van de grootste fabrikanten van elektrische en elektronische apparaten ter wereld, was voor de Belgische hoofdzetel op zoek naar een nieuwe locatie voor hun kantoor en showroom die beantwoordde aan de noden van hun huidige organisatie en hedendaagse werkcultuur.

Om hun eigen organisatie zo minimaal mogelijk te belasten, wensten zij professionele assistentie bij de zoektocht naar het juiste pand, het ideale ontwerp en de vlotte coördinatie van de inrichting van hun nieuwe kantoor en showroom alsook de coördinatie van de verhuisbeweging van Molenbeek naar het Researchpark in Zellik.

 

Uitvoering Design & Build team Quares

Ter ondersteuning in de keuze van het juist pand, heeft Quares een bleuprint gemaakt van de interne organisatie van Toshiba (60 werknemers) waarbij er voor elke afdeling nagegaan werd welke de noden er waren inzake aantal werkplekken, open space of aparte kantoren, gemeenschappelijke ruimte, afdelingsspecifieke ruimte en de graad van interactie tussen de overige afdelingen. Dit resulteerde o.a. in een correcte inschatting van het nodige aantal m². Vervolgens heeft Quares een aantal space planningen uitgewerkt conform de noden die bepaald werden in de blueprint.

Het volledige project heeft een korte doorloop gekend gezien de keuze van het pand finaal was eind december en de verhuisdatum van eind april gehandhaafd diende te worden. In januari heeft Quares intens gewerkt op het ontwerp voor de inrichting van het kantoor en de showroom van een totale oppervlakte van 1.500 m², waarbij onze interieurarchitect de look & feel van de showroom heeft door-getrokken tot op het niveau van de kantoren. Aansluitend werd in februari de aanbesteding uitgerold waarbij na goedkeuring van het budget in maart en april de coördinatie van de inrichting en de verhuis werd uitgevoerd. Dit alles met als doel het nieuwe kantoor van Toshiba operationeel hebben ten laatste eind april en de showroom midden mei.

Overview