Enhancing multi-energy distribution in large retail developments

Het algemene doel van de haalbaarheidsstudie is om de strategie te bepalen voor de ontwikkeling van een ontwerptoolbox waarmee retail-ontwikkelaars in een oogopslag kunnen zien of clustering met naburige gebieden op vlak van energie wenselijk is.

Klant:Flux 50
Locatie:Kortrijk
Periode:Calendar icon2018

Enhancing multi-energy distribution in large retail developments

De aanpak van de studie was de ontwikkeling van methodologieën om te bepalen hoe een retail-ontwikkeling deel kan uitmaken van een groter multi-energienetwerk bestaande uit verschillende clusters met hun eigen vraag naar energie en opwekkingssystemen. De studie is op zoek naar een manier om de eigendomskosten te verlagen. De tool zal generiek genoeg zijn, waardoor hij repliceerbaar wordt voor andere retailprojecten in en buiten Vlaanderen. De tool moet schaalbaar zijn van neighbourhood, naar district tot city niveau. 

Deze tool maakt deel uit van een complete toolbox voor multi-energie oplossingen in zoveel mogelijk heterogene 'Smart Multi-Energy District' projecten. Wanneer slimme multi-energie districten optimaal zijn ontworpen vanuit een implementatie,  operationele kosten, efficiëntie, groen en lokaal perspectief met het beste begeleidende bedrijfsmodel en binnen de grenzen van de verwachte ontwikkelende regelgevingskaders, zal dit leiden tot de echte marktimpact valorisatie van dit voorstel.
 

Contacteer ons

Contacteer medewerker

Mia
Van Daele

Manager Business Development & Innovation

Location icon Antwerp Gate 2
mia.van.daele@jadesynergies.com