Bedrijventerreinen Houthalen-Helchteren

Het Autonoom Gemeentebedrijf Houthalen-Helchteren gaf Quares de opdracht bedrijventerreinmanagement uit te bouwen en uit te voeren op het bestaande bedrijventerrein Centrum-Zuid.

Customer:Gemeente Houthalen-Helchteren
Location:Houthalen-Helchteren
Period:Calendar icon2012 - 2016

Bedrijventerreinen Houthalen-Helchteren

Ligging bedrijventerreinen

Het bedrijventerrein Centrum-Zuid bevindt zich aan de E314, aan het op- en afrittencomplex Houthalen-Helchteren. De ontsluiting van dit terrein kan op termijn nog verbeteren met een noord-zuidverbinding Eindhoven-Hasselt. Na de sluiting van de mijn van Houthalen-Helchteren werd het bedrijventerrein gerealiseerd door de mijnterril uit elkaar te duwen en af te vlakken. Op het terrein zijn vandaag zo’n 150 bedrijven gehuisvest, goed voor een gezamenlijke tewerkstelling voor 2.500 à 3.000 werknemers in zowel grote als kleine ondernemingen. Op termijn kan het deelgebied Hoevereinde nog ontwikkeld worden om meer ademruimte te geven aan nieuwe bedrijven. Ook de Cleantech-campus rondom Greenville (voormalige mijngebouw) biedt nog ruimte voor ondernemers uit de cleantech-sector.

Quares parkmanagement

In 2012 ging Quares aan de slag als parkmanager op Centrum-Zuid. De doelstelling was om bedrijven op het terrein gericht te laten samenwerken rond tal van thema's; van duurzame energie tot materialen, beveiliging, signalisatie, enz. Naast het bedrijventerreinmanagement neemt Quares ook de exploitatie waar. Zo organiseert Quares de collectieve diensten en groepsaankopen. Verder zoeken we naar mogelijke potentiële synergieën tussen de bedrijven voor reststromen en energie. We werken ook aan een betere communicatie en netwerking op het bedrijventerrein.

Advies voor strategisch ondernemen

Naast het parkmanagement begeleidt Quares de gemeente Houthalen-Helchteren ook op strategisch vlak bij ondernemen. Zo stellen we onze kennis en expertise beschikbaar bij de verdere uitbouw van het ondernemingsweefsel in Houthalen-Helchteren. We leveren ook input en advies bij herontwikkelingsprojecten.

Contact us

Contact staff member

Bart
De Smedt

CINO

bart.de.smedt@quares.be