Interregionale samenwerking

Een innovatief idee kan overal ontstaan, maar slimme oplossingen komen vaak pas naar voren via duurzame partnerships.

Subsidiebegeleiding: interregionale samenwerking

Als stad, gemeente, bedrijf of onderzoeker hebt u ongetwijfeld een idee over hoe we onze economie kunnen verduurzamen, ons mobiliteitsinfarct kunnen verlichten, ons energieverbruik kunnen verlagen en onze materiaalstromen circulair kunnen maken. Kortom, ideeën die onze werk- of woonsituatie veranderen en ons verder doen evolueren naar een efficiënte, duurzame, intelligente en robuuste samenleving.

 

Cruciale samenwerking

Samenwerking tussen overheden, bedrijven en onderzoekers is cruciaal om deze ideeën om te vormen tot concrete projecten. In sommige gevallen dient het beleid bijgestuurd te worden of dienen er investeringsmiddelen gezocht te worden.

 

Kruisbestuiving

Maar innovatieve ideeën kunnen ook voortkomen uit kruisbestuiving met andere regio's. En laat dat nu net de basis zijn van (inter)regionale samenwerkingsverbanden zoals het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling (EFRO), Interreg, enz. Zij helpen mee de strategie uittekenen voor een slimme, duurzame en inclusieve groei.

 

De consultants bij Quares hebben een ruime ervaring met de aanvraag en begeleiding van dergelijke (inter)regionale samenwerkingsdossiers. We begeleiden u graag in de samenstelling van uw dossier of bij de inhoudelijke invulling van uw dossier en het bijhorende project- en procesmanagement.

Contacteer medewerker

Toon
Dirckx

Senior Consultant

Location icon Antwerp Gate 2
toon.dirckx@quares.be
Quote icon

"Steden die positief omspringen met duurzaamheid, innovatie en technologie en daarvoor ook duurzame partnerships durven aangaan met bedrijven, plukken daar economisch de vruchten van."

Mia Van Daele

EFRO-project Collectief Cleantech Realisatieplan Genk